VAARMEE vaarvakanties

zijaanzicht314

St.SimonWe varen op de Vrouwe Maria, een platbodem, type Hagenaar. Gebouwd als éénmast zeilschip bij scheepswerf Hendriks in Dodewaard. Bij deze werf liepen veel Hagenaars van stapel die als vrachtschip goed op de rivieren konden laveren. Doopnaam Maria, gebouwd in 1912 en tewatergelaten in 1913.

In de loop van de jaren werd het schip aangepast aan de tijd (dieselmotor erin, stuurhuis op het achterdek) en ingezet voor o.a. cementvervoer vanuit Maastricht. Toen we haar in 1978 kochten, was ze net uit de vrachtvaart genomen en omdat een 65 jarige leeftijd toch wel status verdient, vonden wij "Vrouwe Maria" een passende naam.

Van vracht -tot plezierschip

Het lege cementschip hebben we veranderd in een varend woon -en vakantieschip. De oude stuurhut ingeruild voor een grote roef (nu onze woonkeuken)- een houten luikenkap met daaronder staal en ramen. Een nostalgisch schip met ruimte, licht en uitzicht. Sinds 2004 wordt het schip aangedreven door een dieselelektrische voortstuwing.
Het schip heeft AIS en een certificaat van onderzoek.
Het schip is 24,27 meter lang, 4,67 meter breed en bestaat uit: - grote roef (de woonkeuken) met uitzicht - het ruim: woonruimte, wc, badkamer: - 2 hutten met elk 2 slaapplaatsen.